loader image
Hopp til innholdet
KatteKleiv Kompetanse

Kattekleiv Kompetanse er vårt bidrag til økt kunnskap til både store og små. Du kan lese om noen av prosjektene våre videre her på denne siden.

 

 

Verdensarven i barnehagen

I juli 2015 ble Notodden – Rjukan en del av UNESCOs verdensarv. Vår hjemby har en internasjonal betydning som er viktig å formidle til barna. Vi formidler dette med lek og skuespill.

De største i barnehagen er med på et dramaforløp som heter «Fra bondekultur til lysbue». Her får barna selv være skuespillere i sin egen verdensarvhistorie. De får oppleve hele historien til Notodden fra bondekulturen, til rallaren og tilslutt historien til Birkeland og Eyde.

 

KattUglene

KattUglene er en gruppe hvor barna er forskere innenfor vitenskap og data.

Gjennom KattUglene får barna undersøke, oppdage og lære seg å forstå sammenhenger i strukturerte rammer. De utvider sine perspektiver og danner innsikt. Barna bruker hele kroppen og alle sanser i sine læringsprosesser.

Personalet er kurset av Lær Kidsa Koding og Forskerfabrikken.

Ipad i barnehagen

I barnehageåret 2017/2018 var Kattekleiv barnehager sammen med de andre barnehagene i kommunen på et Ipad satsingsprosjekt i forlengelse av at alle bana på skolene i Notodden har en Ipad hver. Det er RIKT som har kurset og veiledet oss i denne prosessen. Det som er vårt fokus er at ipaden skalvære et spplement til leken i barnehagen. Den skal brukes til undring og lek, ikke passivitet og spill.

 

Lær Kidsa Koding

Det er viktig å lære barna om teknologien bak skjermene. Gjennom pedagogisk opplegg på ipad, lærer barna å kode enkle bevegelsesbeskjeder til roboter. Les NRK-artikkelen om koding i Kattekleiv Barnehage her.